Kód kurzu: 1901461
Lektor: Mgr. Silvie Majtánová
Doporučeno pro: vedoucí ŠJ, vedoucí pracovníky MŠ, ZŠ, SŠ
Účastnický poplatek: 800 Kč
Pracovníci ve stravovacích službách (jídelny) a při manipulaci s potravinami (výroba, zpracování, uvádění na trh) musí mít znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví (ust. §19 zákona o ochraně veřejného zdraví č. 258/2000 Sb.). Provozovatelé jsou povinni pravidelně (nejméně 1x ročně) zajistit školení a vést o něm písemnou dokumentaci. Obsah kurzu: bezpečnost potravin a pokrmů - fyzikální, chemická a mikrobiologická nebezpečí - zdravotní stav pracovníků, infekční onemocnění a otravy z potravin - správná výrobní praxe - správná hygienická praxe - zásady desinfekce, dezinsekce a deratizace - osobní hygiena pracovníků - provozní hygiena - význam systému HACCP, co nám přináší, co je systém kritických bodů, kritická mez, preventivní opatření, nápravná opatření, dokumenty, záznam, ověřovací postupy, platná legislativa - výsledky kontrolní činnosti dozorových orgánů
Poznámka: Webinář proběhne v prostředí MS Teams, odkaz k připojení bude přihlášeným účastníkům zaslán den před konáním akce na email uvedený v přihlášce.