Kód kurzu: 0106161
Lektor: Mgr. Lenka Polášková
Doporučeno pro: ředitelky a ředitele mateřských škol a jejich zástupkyně/zástupce, vedoucí školních jídelen MŠ, vedoucí kuchařky MŠ
Účastnický poplatek: 800 Kč
Orgán ochrany veřejného zdraví se při své dozorové činnosti řídí plánem kontrolní činnosti. Metodiku pro jeho sestavování každoročně vydává Ministerstvo zdravotnictví České republiky, které je ve smyslu ustanovení § 80 odst. 3 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále je "zákona č. 258/2000 Sb.") oprávněno stanovit orgánům ochrany veřejného zdraví rozsah a četnost kontrol.
Krajské hygienické stanice jsou pak povinny vykonávat státní zdravotní dozor podle těchto plánů, a to ve smyslu ustanovení § 84 odst. 4 zákona č. 258/2000 Sb. Jak je to ale se sledováním kvality školního stravování? A jak se tématu věnuje pozornost Česká školní inspekce?
Témata:
- Česká školní inspekce a kvalita školního stravování.
- Významné milníky v tvorbě jídelníčku.
- Na co si v praxi dávat pozor.
- Role orgánu veřejného zdraví.
- Srovnání kontrolní činnosti KHS a inspekční činnosti ČŠI.
Poznámka: Webinář proběhne v prostředí MS Teams, odkaz k připojení bude přihlášeným účastníkům zaslán den před konáním akce na email uvedený v přihlášce. Vzdělávací program je možné hradit ze šablon OP JAK.